Hoppa till sidans innehåll

Abonnemangsregler


Abonnemangsregler

Omklädningsrum finns på anläggningen och får användas av alla elever, även för de som inte har skåp. I omklädningsrummet hjälps vi alla åt att städa och hålla ordning.

Kvarlämnande kläder och andra tillbehör kastas efter en månad.

Vill du hyra ett skåp? Ta kontakt med kontoret.

Lektionerna består av 45 minuter och består av dressyr, hoppning, teori även körning, voltige, sitsträning och longering förekommer. Hur många lektioner som är i varje gren är beroende på vart i utbildningsstegen gruppen befinner sig.

Din lektionstid är den tid som du och din ridgrupp disponerar hästar, ridledare och ridbana. Upp- och avsittning, samt fram och bortplockning av material ingår i lektionstiden.

 

Ridskolan förbehåller sig rätten att när som helst under pågående termin eller vid terminsskifte, ändra ridtid, ridledare och/eller gruppindelning om så behövs.

När man betalat sitt abonnemang förbinder man sig att hålla sig uppdaterad och att följa de regler som är gällande. Dessa regler finns tillgängliga på anslagstavlor och på hemsidan.

 

För nybörjare sker en mjukstart de tre första lektionerna. Här går vi igenom handhavande i stall och vid ridning. Vi går även igenom annan viktig information. Här vill vi även att målsman ska deltaga. Detta pga av säkerheten för ditt barn och de andra som vistas i stallet.

 

Är ditt barn i behov av ledare så är det du som förälder som gör detta. Alla nybörjare har ledare från början av sin tid på ridskolan.

 

Ryttaren ansvarar för sin egen säkerhet.

 

Till medlemsavgiften finns en olycksfalls försäkring kopplad som gäller vid aktivitet arrangerad av ridklubben.

 

Avgiften skall erläggas i förskott senast det datumet som anges på fakturan. Vid utebliven/försenad betalning stängs eleven av från ridningen, till dess att fakturan är reglerad. Gäller alla avgifter kopplade till ridklubben. Vid utebliven betalning skickas fakturan vidare för kravhantering.

Delbetalning av fakturan är möjligt, kontakta kontoret om detta är aktuellt.  

 

Din ridplats/abonnemang gäller tills du själv säger upp den skriftlig på anvisad blankett som lämnas till kontoret. Senaste datum för uppsägning är 1/6 för nästkommande hösttermin och 1/12 för nästkommande vårtermin. Efter dessa datum så tillkommer en administrativ avgift på 300 kr.

Återbetalning av abonnemangsavgiften kan ske vid sjukdom eller skada där man kan visa ett läkarintyg där det framgår att man helt måste avhålla sig från ridningen. Återbetalning sker då av kvarvarande ridtillfällen.

 

Ideell förening

Ridklubben är en ideell förening och behöver därför hjälp med olika saker för att få föreningen att fungera och för att kunna hålla tillbaka avgifterna.

 

Detta kan vara att hjälpa till vid olika aktiviteter, baka till cafeterian, städdagar osv.

Vi behöver personer som kan sitta med i styrelsen och ingå i olika arbetsgrupper.

Mera information om detta finns på anslagstavlan i stallet. Du kan också kontakta kontoret, valberedningen eller någon i styrelsen för mer information.

 

Försäljning

Vi har ca 2 st försäljningar/år av ex tandborstar, strumpor eller liknande. Dessa delar vi ut till alla ridelever i samband med en lektion. Med detta följer information om försäljningstid och betalning.Det är viktigt att alla hjälps åt med dessa försäljningar.

 

Cafeterian

Cafeterian är öppen varje vardagkväll mellan kl 18:00-20:00. Detta sköts ideellt av föräldrarna till rideleverna. För varje termin upprättas ett rullande schema. Kom ihåg att kolla vilka dagar du ska vara där. Nyckel till cafeterian får du av ridledaren för kvällen.

 

Helgfodring

När ditt barn har ridit 4 terminer på ridskolan så börjar de hjälpa till med fodringen av hästarna på helgerna. Detta rullas på eleverna och det är ca 2-3 gånger/termin. Fodringsrutiner finns i stallet. Det är viktigt att du kommer på din fodringsdag så hästarna får den skötsel som de behöver. Mer information om helgfodring finns i separat information.

Uppdaterad: 11 NOV 2013 16:03 Skribent: Jessica Hansson

Postadress:
Vilhelmina RK - Ridsport
Ryttarvägen 5
91232 Vilhelmina

Besöksadress:
Ryttarvägen 5
91232 Vilhelmina

Kontakt:
Tel: 0702590778
E-post: This is a mailto link

Se all info